Комікс для дітей про депортацію кримських татар – у вільному доступі

Дата: 18.05.2022 12:03
Кількість переглядів: 270

Фото без описуПовномасштабна війна рф проти України триває більше двох місяців. Важливо пам’ятати, що насправді агресія росії розпочалась із окупацію Криму ще 8 років тому. І корінне населення півострова змушено було покинути свої домівки. Це вже не перший злочин проти кримськотатарського народу. Саме про ці події Всесвітній рух «Amnesty International Ukraine» розробив мальопис для дітей молодшого шкілького віку.

Про злочини росії проти кримськотатарського народу варто пам’ятати усьому світу, адже історія, як бачимо – повторюється. Депортація українців з наших територій тому підтвердження у сучасній війні. Цей комікс допоможе розказати цю трагічну історію дітям простою мовою.

Опубліковані матеріали можуть бути помічним для вчителів, аби створити  онлайн або офлайн урок для дітей 1-6 класу, або як ілюстративний матеріал для будь-якої дитячої аудиторії. Також цей комікс може знадобитись батькам, вихователям або педагогам, які працюють з дітьми. За посиланням наявні методичні матеріали, розроблені Amnesty International в Україні.

Довідково:

18 травня 1944 року, під час Другої світової війни, радянська влада розпочала депортацію кримських татар. Понад 20 років радянська влада повністю заперечувала злочинний характер своїх дій. У 1967 році Верховна Рада СРСР визнала необґрунтованість тотального звинувачення кримських татар, але на відміну від інших «покараних народів», вони не отримали права повернутися до Криму. Лише 1989 року радянським парламентом депортація була визнана незаконною та злочинною.

Анексія Криму російською федерацією у лютому 2014 році підняла на поверхню проблему боротьби кримських татар за свою землю. Вже 20 березня того ж року Верховна Рада України ухвалила Постанову, якою визнавала кримських татар корінним народом України, гарантувавши тим їхнє право на самовизначення в складі України.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь