Шість сотень освітян з «гарячих» областей готуватимуть на Черкащині до роботи в умовах НУШ

Дата: 05.05.2022 16:06
Кількість переглядів: 145

Черкаські освітяни продовжують підтримувати своїх колег з областей, де нині точаться бойові дії. Вже в травні в області стартують навчання для педагогів з опанування нових навичок для роботи в умовах Нової української школи. На навчання вже зареєструвалися 590 слухачів.

З 1 вересня 2022 року у всіх закладах загальної середньої освіти України має розпочатися другий етап розбудови Нової української школи. Реформування стосуватиметься середньої ланки основної школи. Саме для роботи в майбутніх 5-6 класах, учні в яких продовжать навчання за програмами 12-річної школи, необхідна спеціалізована освітньо-професійна підготовка педагогічних працівників.

Однак у зв’язку з військовою агресією російської федерації проти України педагогічні працівники закладів загальної середньої освіти східних та південних областей України втратили можливість пройти відповідну підготовку для роботи в умовах НУШ. Тож Черкащина вирішила підтримати своїх колег.

На базі Черкаського обласного інституту післядипломної освіти педагогічних працівників за підтримки Управління освіти і науки Черкаської ОВА започаткували волонтерський проєкт щодо надання освітніх послуг з підготовки педагогічних працівників 5-11 класів закладів загальної середньої освіти до роботи в умовах Нової української школи.

Таке навчання для педагогічних працівників з областей України, де ведуться воєнні дії, буде проходити на базі інституту у травні 2022 року за 10 освітніми галузями:

  • мовно-літературною (українська мова та література, зарубіжна література),
  • громадянською та історичною,
  • математичною,
  • природничою (фізика, хімія, біологія, географія),
  • інформатичною,
  • мистецькою,
  • технологічною,
  • фізичної культури,
  • мовно-літературною (іноземні мови),
  • соціальною та здоров’язбережувальною.

Підготовка проводитиметься за 30-годинною програмою (1 кредит ЄКТС) в режимі онлайн – офлайн з використанням засобів дистанційного навчання.

Після закінчення навчання педагоги отримають електронний варіант сертифікату, який надає право працювати з 1 вересня цього року в 5-6 класах ЗЗСО за освітніми галузами Нової української школи.

За інформацією управління освіти і науки ОВА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь