НБУ зняв заборону на продаж готівкової іноземної валюти населенню

Дата: 18.04.2022 12:08
Кількість переглядів: 136

Національний банк України поступово пом’якшує введені на час воєнного стану валютні обмеження. Зокрема, з 14 квітня 2022 року знято заборону на продаж готівкової іноземної валюти населенню.

Нагадаємо, Національний банк 24 лютого 2022 року заборонив продаж іноземної валюти в Україні. Продаж був дозволений лише на територіях, які перебувають під загрозою окупації державою-агресором, або для придбання товарів критичного імпорту.

Водночас для запобігання тиску на валютний ринок уповноважені установи, зокрема банки, можуть продавати готівкову валюту у межах різниці між загальними обсягами купівлі та продажу ним готівкової валюти. Про наявну готівкову валюту варто уточнювати в уповноважених установ у день проведення операції.

Курс продажу готівкової валюти уповноваженими установами може відхилятися не більше ніж на 10% від офіційного курсу НБУ на день здійснення операції. Курс купівлі готівкової валюти уповноваженими установами має дорівнювати або бути вищим за офіційний курс НБУ на день здійснення операції.

Звертаємо вашу увагу, що купівля безготівкової іноземної валюти населенням поки заборонена крім виключень, визначених постановою №18 від 24 лютого 2022 року (зі змінами).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь