Завершення навчального року у школах, вступна кампанія та переміщення закладів освіти: міністр освіти і науки України розповів про освітянські новини

Дата: 13.04.2022 16:25
Кількість переглядів: 142

Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет вчергове долучився до марафону «Єдині новини», під час якого розповів про завершення 2021/2022 навчального року у школах, функціонування переміщених закладів освіти, а також цьогорічну вступну кампанію.

За словами Міністра, національний мультипредметний тест запроваджується в Україні вперше й лише на 2022 рік, враховуючи безпекову ситуацію у зв’язку з російською агресією.

«Один комплексний тест включатиме 20 тестових завдань із математики, 20 тестових завдань з української мови та 20 – з історії України. Буде 28 спроб складання тесту, які відбуватимуться впродовж трьох сесій: основної, додаткової та спеціальної», – зазначив Сергій Шкарлет.

Для вступу на творчі спеціальності єдиним інструментом оцінки буде творчий конкурс. Міністр підкреслив, що це робиться для того, аби надати всім охочим можливість вступати до закладів вищої освіти України.

Щодо завершення 2021/2022 навчального року: школярам, які перебувають за кордоном, або їхнім батькам необхідно отримати довідку про вивчення предметів і надати її українській школі для формування атестату.

«В Україні є наш, український інструмент для реалізації права на отримання повної загальної середньої освіти, у тому числі, з видачею свідоцтва державного зразка – Міжнародна українська школа, яка активно впроваджується на території країн Європейського Союзу», – повідомив під час марафону Сергій Шкарлет.

Наразі більше ніж 20 закладів вищої, фахової передвищої освіти вимушено покинули місця постійної дислокації та переїхали для організації освітнього процесу на підконтрольну Україні територію.

Міністр освіти і науки виразив впевненість, що після відновлення наших кордонів і територій усі тимчасово переміщені заклади освіти обов’язково повернуться й продовжать працювати на благо суверенної незалежної держави.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь