Уряд ухвалив рішення про виділення першого 1 млрд грн на ліквідацію наслідків військових дій в деокупованих областях

Дата: 11.04.2022 14:07
Кількість переглядів: 163

Фото без описуКошти передбачено направити на проведення найнеобхідніших першочергових робіт з відновлення об’єктів у Київській (400 млн грн), Сумській (250 млн грн), Чернігівській (250 млн грн) та Житомирській (100 млн грн) областях. Розроблений Мінрегіоном відповідний проєкт постанови Кабінету Міністрів України «Про виділення коштів з резервного фонду державного бюджету» було прийнято на засіданні Кабінету Міністрів України 10 квітня.

– У результаті успішних дій Збройних сил України на сьогодні чотири області повністю звільнено від військ окупантів – і Уряд уже починає фінансування робіт з ліквідації наслідків військових дій та першочергового відновлення інфраструктури. Ми розуміємо, що навіть в умовах, коли в інших регіонах країни продовжуються бойові дії, у звільнених областях потрібно вже зараз відновлювати житлові будинки, лікарні, дороги, об’єкти комунального господарства, – зазначив Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов.

Кошти резервного фонду державного бюджету виділено обласним військовим адміністраціям та передбачено спрямувати на такі напрямки: ремонт і заміна заповнення віконних та дверних прорізів (поточний ремонт); капітальний ремонт конструкцій дахів та покрівель; поточний ремонт покриття покрівлі; ліквідацію вибоїн покриттів вулиць і доріг населених пунктів; ремонт зовнішніх та внутрішніх інженерних мереж та систем, в тому числі теплопостачання, газопостачання, водопостачання, водовідведення, каналізації, опалення, електричних мереж; розбирання зруйнованих конструкцій та інші першочергові заходи з відновлення інфраструктури населених пунктів. Координацію від Уряду здійснюватиме Мінрегіон.

Це лише перший етап. Запевняємо, що жоден регіон нашої держави не залишиться поза увагою, – зазначив Міністр.

Нагадаємо, раніше Уряд затвердив механізм проведення обстеження пошкоджених в результаті збройної агресії росії будівель і споруд, зокрема об’єктів критичної інфраструктури, для визначення можливості їх подальшої експлуатації, виконання відновлювальних робіт або демонтажу.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь