На Чигиринщині цьогоріч планують відтворити 176 гектарів лісів

Дата: 15.03.2022 10:57
Кількість переглядів: 165

Зазвичай початок весни для лісівників – це активна пора для створення лісів. Проте війна в країні внесла корективи в усі сфери нашої діяльності, зокрема, і в роботу лісівників. Навіть в умовах воєнного стану лісівники Черкащини продовжують свою роботу в штатному режимі.

Так, у Чигиринському лісгоспі відтворення лісів заплановано на загальній площі 176,1 га. Крім того, буде проведено сприяння природному поновленню на площі 39,5 га.

Під час запланованих лісокультурних робіт чигиринські лісівники створять 53,1 га лісових культур сосни, 107,2 га – дуба та 12 га – інших листяних порід. Для цього в лісових розсадниках виростили 1,3 млн шт. сіянців деревних та чагарникових порід. Посадкового матеріалу цілком достатньо, аби забезпечити ним усі структурні підрозділи підприємства.

Лісопосадкові роботи чигиринські лісівники будуть проводити як ручним способом, за допомогою меча Колесова, так і механізованим – трактором МТЗ-82 з агрегатом. Під час цих робіт планують висадити 316 тис. шт. сіянців сосни, 357 тис. шт. сіянців дуба та 23 тис. шт. сіянців інших листяних порід. Крім того, лісові культури будуть створювати й шляхом висівання лісового насіння, планують висіяти 1200 кг насіння основних лісоутворюючих порід.

Чигиринські лісівники заготовили 15,5 тонн лісового насіння. Найближчим часом, за сприятливих погодних умов та стабільної ситуації на підпорядкованих територіях, насіння буде висіяне у лісові розсадники на загальній площі 2 га. Зокрема, висіватимуть насіння сосни, дуба, липи широколистої, акації білої та ін.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь