Держпродспоживслужба Черкащини виявила порушення правил поводження з пестицидами у 42% перевірених суб’єктів

Дата: 21.02.2022 15:05
Кількість переглядів: 132

Фото без опису

У 2021 році фахівці Держпродспоживслужби області провели 68 планових та позапланових перевірок суб’єктів господарювання щодо дотримання вимог санітарного законодавства у сфері поводження з пестицидами. Порушення санітарних норм і правил виявлені у 29 (42%) випадках, інформують в установі.

Серед порушень – неоповіщення населення про майбутні роботи і строки, протягом яких забороняється перебування людей в обробленій зоні, недотримання зон санітарного розриву тощо.

Протягом 2021 року в ГУ Держпродспоживслужби в Черкаській області розглянули 24 звернення від фізичних осіб щодо порушень санітарного законодавства у сфері поводження з пестицидами й агрохімікатами. Звернення надходили від жителів населених пунктів Уманського, Золотоніського, Черкаського, Чорнобаївського, Городищенського, Драбівського, Чигиринського, Звенигородського, Смілянського, Монастирищенського, Шполянського, Кам’янського, Христинівського районів.

У ході комісійних перевірок за участі фахівців Держпродспоживслужби області, представників органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, розгляду звернень порушення вимог Державних санітарних правил «Транспортування, зберігання та застосування пестицидів у народному господарстві» (ДСП 8.8.1.2.001-98) встановили у 6 випадках. Зокрема, проведення обробки посівних площ без попередження сусідів про застосування пестицидів,  внесення пестицидів механізованим способом (штанговий метод) на присадибних ділянках, у межах населених пунктів,  проведення обробки в денний час, у спекотну та вітряну погоду тощо.

За результатами заходів державного нагляду (контролю), комісійних перевірок Держпродспоживслужбою в Черкаській області до адміністративної  відповідальності у вигляді штрафів притягнуто 18 посадових та фізичних осіб на загальну суму 4947 грн. На адресу суб’єктів господарювання направлено 29 приписів про усунення порушень санітарного законодавства, керівникам органів місцевого самоврядування направлені пропозиції щодо здійснення відповідного контролю за дотриманням вимог санітарного законодавства під час застосування пестицидів у межах населених пунктів.

Контроль за дотриманням санітарного законодавства у сфері поводження з пестицидами залишається одним із пріоритетних напрямів роботи Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь