Відтепер 1000 грн за програмою єПідтримка можуть отримати підлітки

Дата: 08.02.2022 08:05
Кількість переглядів: 172

З 7 лютого отримати 1000 грн в рамках програми єПідтримка зможуть українці від 14 років, які мають дві дози щеплення від COVID-19. Наразі вже близько 75 тисяч підлітків пройшли повний курс вакцинації.

Водночас Уряд розширив перелік сфер бізнесу, в яких ці гроші можуть бути використані. Тепер 1000 грн за програмою єПідтримка можна буде витратити не лише на придбання книжок, послуг у сфері культури, спорту чи пасажирських перевезень, але й на освітні послуги, дитячі позашкільні гуртки, перебування в літньому чи спортивному дитячому таборі, спортивні товари, канцтовари, шкільне приладдя. Громадяни, віком від 60 років, також можуть придбати за ці кошти ліки.

“Ми постійно вдосконалюємо програму єПідтримка для того, щоб зробити її максимально корисною для всіх учасників, як для бізнесу, так і для громадян. Відсьогодні і вакциновані українці від 14 років зможуть отримати 1000 гривень та придбати собі спортивні товари, підручники, канцтовари, шкільне приладдя або оплатити навчальний курс. Зазначу, що гроші на ці категорії товарів та послуг можуть витрачати і повнолітні учасники програми. Крім того, до програми долучаються нові банки, наразі вже маємо 10 банків-партнерів”, – зазначив заступник Міністра економіки України Олександр Грибан.

На сьогодні програмою єПідтримка вже скористалися 8 млн громадян. Загалом з початку запуску програми на картки українців перераховано 8 млрд грн, а 2,6 млрд грн з отриманих коштів громадяни вже витратили.

Так, найпопулярнішими за видами витрат стали:

  • книжкові магазини – 908 млн грн;
  • кінотеатри – 579 млн грн;
  • театри, концерти та розважальні послуги – 302 млн грн
  • залізничні та авіа пасажирські перевезення – 294 млн грн;
  • спорт – 290 млн грн;
  • ліки – 198 млн грн.

До програми вже долучилося 10 банків-партнерів: Приватбанк, Монобанк, Ощадбанк, А-банк, Альфа-банк,УКРГАЗБАНК, Райффайзен Банк, izibank, Банк Восток, Ідея банк.

Нагадаємо, що відповідно до умов програми 1000 грн можуть отримати громадяни України віком від 14 років, які пройшли повний курс вакцинації проти COVID-19. Кошти надаються на 4 місяці з моменту отримання, витратити їх можна як онлайн, так і офлайн (шляхом безготівкового розрахунку через термінал компанії).

Офіційний старт програми відбувся 19 грудня 2021 року. Програма триватиме рік – до 18 грудня 2022 року та реалізовуватиметься в декілька етапів. На першому етапі, отримання коштів відбуватиметься через додаток “Дія”. На другому етапі (ІІ-ІІІ квартал 2022 року) буде запропоновано альтернативний офлайн-механізм, над яким зараз працюють. Люди, які не мають смартфонів, зможуть подати звернення на отримання допомоги в офлайн-форматі.

Докладніше про те, як працює програма єПідтримка, можна дізнатися за цим посиланням. Усі запитання та інструкцію з генерування COVID-сертифікатів можна знайти тут.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь