Українці зможуть отримати медикаменти за урядовою програмою «Доступні ліки» завдяки онлайн-сервісу

Дата: 24.01.2022 16:03
Кількість переглядів: 193

Відкриті дані — основа для створення зручних сервісів, що допомагають розв’язувати щоденні проблеми, однією з яких є охорона здоров’я та отримання якісних медичних послуг.

ГО «Ліки Контроль» презентувала новий сервіс на основі відкритих медичних даних — Telegram та Viber-бот «Спитай Гриця». Він розкаже, які саме препарати можна отримати в межах програми «Доступні ліки», та допоможе отримати ліки кожному пацієнту в селі, містечку чи мегаполісі.

«Вже багато років ми інформуємо пацієнтів про можливості безоплатного отримання лікарських засобів. Щодня сервісами Ліки Контроль користується понад 100 тисяч українців, отримуючи завжди актуальну інформацію. Ми створюємо особистих електронних помічників, які зорієнтують пацієнта на кожному кроці лікування. “Спитай Гриця” — ще один дієвий сервіс, який допоможе підібрати доступні ліки та прокласти маршрут до аптеки, де їх можна купити. Нагадає про отримання наступного рецепта та допоможе організувати домашню аптечку», — говорить авторка проєкту, голова ГО «Ліки Контроль» Наталія Гуран.

Нещодавно програму «Доступні ліки» розширили, і тепер вона охоплює також препарати для лікування серцево-судинних хвороб, профілактики інфарктів та інсультів, бронхіальної астми, цукрового діабету II типу, нецукрового діабету, а також розладів психіки та поведінки, епілепсії.

Проєкт реалізовано ГО «Ліки Контроль» у рамках проєкту «Європейський Союз для сталості громадянського суспільства в Україні», що впроваджується ІСАР Єднання за фінансової підтримки Європейського Союзу та інформаційної підтримки Міністерства цифрової трансформації, Міністерства охорони здоров’я України, Національної служби здоров’я України.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь