Більше 1 мільярда гривень українці витратили в межах програми єПідтримка

Дата: 12.01.2022 12:53
Кількість переглядів: 150

Фото без опису

Хто не встиг подати заявку в Дії на отримання 1000 гривень в межах програми єПідтримка, ще може це зробити. У топі залишаються книжкові магазини, кінотеатри та пасажирські залізничні квитки.

Завдяки програмі єПідтримка відкрито:

  • 7,9 млн рахунків у банках;
  • 6,8 млн заявок у Дії на отримання єПідтримки;
  • більше 6 млрд грн уже нарахували на картки.

У Monobank і Альфа-Банк Україна з’явилась можливість отримати пластикову картку єПідтримка, на яку зараховуються гроші за вакцинацію від ковіду, — 1 000 грн. Якщо ви оформили цифрову картку в цих банках, то тепер її можна буде замовити і у пластику.

Клієнтам Монобанку потрібно знайти в меню застосунку відповідну послугу та вибрати доставку на відділення Нової Пошти. Вартість — 50 грн. А клієнти Альфа-Банку зможуть отримати пластикову картку в кінці січня — на початку лютого. Замовити її можна теж Новою Поштою або забрати у відділенні банку.

Найголовніше, що ми зрозуміли під час реалізації єПідтримки, — цифровізація — головний рушій подібних проєктів. І єдиний інструмент, який дозволить у стислі терміни надавати послуги для мільйонів людей. Якби таку ідею треба було втілити ще кілька років тому, то вона б точно була пов’язана з письмовими заявами, довідками та бюрократією. Зараз це швидкість і мінімум витрат часу.

Проєкт єПідтримка триватиме весь 2022 рік. Нагадаємо, що це ініціатива Президента, а Міністерство цифрової трансформації України реалізовує технічну частину. Отримати 1 000 грн від держави можна один раз.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь