Патронатна сім’я – гарна альтернатива притулку для тимчасового влаштування дітей

Дата: 05.01.2022 15:38
Кількість переглядів: 770

 

Патронат – це комплексна послуга для допомоги дитині та її сім’ї. Вона передбачає тимчасовий догляд, виховання та реабілітацію неповнолітніх в сім'ї патронатних вихователів на період подолання дитиною, її батьками, або іншими законними представниками складних життєвих обставин. Якщо неможливо повернути дитину у свою сім'ю, для неї шукатимуть нову люблячу родину.

З метою профілактики соціального сирітства, з 14.06.2017 у районі запроваджено послугу патронату над дитиною, яка є формою виховання, наближеною до сімейних. Патронатна сім’я – гарна альтернатива притулку для тимчасового влаштування дітей.

На сьогодні на території району функціонує 5 сімей патронатних вихователів, з них: на території Золотоніської міської ради 1 родина, Новодмитрівської громади - 4 родини.  

05.01.2022 голова Золотоніської райдержадміністрації Ірина Тернова була присутньою на знайомстві з новоствореною родиною патронатного вихователя Мілодана Володимира Володимировича, жителя с. Подільське (Новодмитрівська ТГ).

 

Ми вдячні людям, які мають свідому позицію та добре серце. Уже незабаром будуть влаштовані перші дітки у їхню родину. І це дуже важливо, адже дітей не направлять до закладу державного утримання. 

Патронатним вихователем може стати повнолітній громадянин України, який має досвід виховання дітей й відповідні житлові умови для надання послуг з догляду, виховання й реабілітації неповнолітніх у своєму домі.

Варто зазначити, що прийти до рішення бути патронатним вихователем, Володимира Володимировича надихнув позитивний приклад матері, яка з 2019 року турбується про дітей, які по тим чи іншим причинам не можуть тимчасово виховуватися в родинах рідних батьків.

З часу запровадження послуги "патронату над дитиною в районі" послугами патронатних вихователів скористалися 55 дітей, що перебувають у складних життєвих обставинах, з них -15 в 2021 році.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь