Лісівники Черкащини проводять спільні рейди з охорони хвойних насаджень разом з Нацполіцією та Держекоінспекцією

Дата: 21.12.2021 09:27
Кількість переглядів: 156

Фото без опису

Передноворічні клопоти лісівників Черкащини – це, перш за все, посилена охорона молодих хвойних насаджень та плантацій новорічних ялинок. Тож, щоб вберегти результати своєї праці від незаконних рубок упродовж грудня у всіх держлісгоспах триває операція «Ялинка».  У лісництвах облаштували спеціальні пости для працівників державної лісової охорони та здійснюється постійно патрулювання. Традиційно лісівники співпрацюють з працівниками Нацполіції, Держекоінспекції, громадськістю – спільно проводять систематичні рейди.

Так, днями було проведено спільний рейд хвойними насадженнями Чигиринського лісгоспу за участю головного спеціаліста відділу лісового господарства Черкаського обласного управління лісового та мисливського господарства Олександра Герасімова, провідного інженера з охорони і захисту лісу Чигиринського лісгоспу Ореста Курило, лісничого Чорнявського лісництва Григорія Пуша, начальника відділу Державної екологічної інспекції Центрального округу Сергія Дишлюка та головного спеціаліста Державної екологічної інспекції Центрального округу Василя Самійленка, старшого дільничного офіцера поліції Вадима Лисенка.

Фото без описуФото без опису

Лісівники вкотре нагадують: законно придбати ялинку дешевше і безпечніше, а також застерігають утриматися від злочину, адже така нерозважливість обійдеться значно дорожче.

Нагадуємо, що передбачені штрафи за незаконну рубку у рази більші, ніж вартість самих ялинок. Згідно Постанови Кабінету Міністрів України від 23.07.2008 року №665 за зрубані ялинки, добуті незаконним шляхом, штрафи диференціюються залежно від товщини стовбура зрубаного дерева. Якщо діаметр стовбура дерева до 10 см, то доведеться сплатити 545 грн, від 10 до 14 см – 960 грн, від 14 см – 2465 грн. Крім того, ялинкові браконьєри будуть змушені сплатити адміністративні штрафи в розмірі від 30 до 60 неоподаткованих мінімумів доходів громадян за кожне дерево (510 -1020 грн).

Фото без опису

За інформацією Черкаського обласного управління лісового та мисливського господарства


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь