Державна підтримка розвитку садівництва

Дата: 16.12.2021 09:45
Кількість переглядів: 176

Фото без опису

27 жовтня 2021 року відбулося засідання обласної комісії із прийняття рішень щодо компенсації витрат, понесених на розвиток галузей садівництва, виноградарства та хмелярства під головуванням заступника голови Черкаської обласної державної адміністрації Романа Карманніка.

Робота конкурсної комісії здійснюється відповідно до розпорядженням обласної державної адміністрації від 26.08.2021 року № 435 «Про внесення змін до розпорядження обласної державної адміністрації від 10.06.2011 № 183» та Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для розвитку виноградарства, садівництва і хмелярства, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 15 липня 2005 р. № 587.

Відповідно до Постанови бюджетні кошти надаються суб’єктам господарювання, які закладають плодово-ягідні насадження, виноградники та хмільники на безповоротній основі в межах бюджетних призначень, передбачених у державному бюджеті на поточний рік, для компенсації витрат (без урахування податку на додану вартість), здійснених у період з 1 жовтня попереднього року по 30 вересня.

На участь у конкурсі подано 11 заявок від суб’єктів господарювання агропромислового комплексу.

За результатами розгляду затверджено попередній обсяг компенсації суб’єктам господарювання у садівництві в розмірі 8,5 млн. грн, зокрема:

1) часткова компенсація за придбані та висаджені саджанці плодово-ягідних культур, винограду та хмелю (далі - садивний матеріал) – попередній обсяг компенсації склав 5,2 млн. грн.;

2) часткова компенсація за проведення робіт та придбання матеріалів для спорудження шпалер - попередній обсяг компенсації склав 607,8 тис. грн.

3) часткова компенсація за встановлення систем краплинного зрошення (після завершення монтажних робіт) - 2,1 млн. грн;

4) часткова компенсація на закупівлю техніки, механізмів та обладнання (зокрема іноземного виробництва, які не виробляються в Україні) для проведення технологічних операцій у виноградарстві, садівництві і хмелярстві попередній обсяг компенсації склав 648,7 тис. грн.

Компенсація витрат за садивний матеріал не може перевищувати нормативи, у межах яких проводиться часткове відшкодування їх вартості, затверджені Мінагрополітики (наказ Мінагрополітики від 07.07.2021 №74).

Зведені матеріали подані до комісії Міністерства аграрної політики та продовольства України на подальший розгляд та затвердження.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь