3 грудня в Гельмязівськвй громаді відбулася Перша краєзнавча конференція «Рідний край: минуле і майбутнє»

Дата: 06.12.2021 11:10
Кількість переглядів: 160

Фото без опису3 грудня у Центрі розвитку творчості та роботи з обдарованими дітьми відбулася Перша краєзнавча конференція Гельмязівської територіальної громади «Рідний край: минуле і майбутнє», мета якої - донести до широкого загалу інформацію щодо заснування громадського краєзнавчого об’єднання громади, достовірність певних заходів, планів, проєктів про видатних особистостей, визначні історичні дати тощо. Поціновувачі краєзнавчої роботи, історики, освітяни і працівники культури взяли участь у цьому заході.

Фото без описуФото без опису

Про відомих особистостей Гельмязівського краю, організацію пошукової, музейної та пам’яткоохоронної діяльності розповідав відомий місцевий краєзнавець Микола Аза. Про перегляд краєзнавчих об’єктів, осучаснення методів викладацької діяльності та впровадження цифровізації в контексті освітнього виховного процесу з метою ознайомлення учнів шкіл з творчістю видатних поетів, письменників, літераторів, державотворців, а також створення робочої групи для розробки проекту «Відомі особистості Гельмязівської громади» поінформував викладач історії Гельмязівської опорної школи Юрій Раку.

Фото без опису

Не менш цікавим і емоційним був виступ спеціаліста відділу освіти виконкому Гельмязівської сільської ради Андрія Логінова, який розповів про життя та творчість відомої письменниці та поетеси, уродженки Гельмязова Наталії Левицької-Холодної, про її любов до життя, до людей і поділився проектом щодо відзначення 120-ї річниці з дня її народження у 2022 році.

Фото без описуФото без опису

Обговорили і проект Програми святкування 300-річчя від дня народження Григорія Сковороди, який також відзначатиметься у наступному році. Про співпрацю краєзнавців та працівників Літературного музею Г. Сковороди в с. Коврай з іншими музеями, які входять у комплекс пам’ятних місць, присвячених видатному українському філософу і мислителю, потреби та здобутки розповідала директорка Людмила Різник. А про етнографічно-мистецьке краєзнавство та проект «Бузиновий край», пропозиції і пройдені кроки щодо внесення таких гельмязівських страв, як «штурлі» і «бузинник», до Гастрономічної спадщини України із захватом повідала Алла Олефір.

Фото без опису

Вчитель-історик Броварківського НВК і за сумісництвом помічник народного депутата України по 197 виборчому округу Володимир Терновий подякував присутнім за запрошення та наголосив, що любов до рідної землі –найкраща муза, яка надихає і допомагає розкривати незвідані сторінки історії, а використання краєзнавчих матеріалів в процесі навчальної роботи сприяє вихованню почуття чуйності, доброти, дбайливого ставлення до історії свого краю. Тож, думаймо локально, а діймо - глобально!

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь