Керівники Золотоніської райдержадміністрації вшанували пам"ять жертв Голодомору 1932-1933 р.р.

Дата: 26.11.2021 10:04
Кількість переглядів: 170

Фото без опису

У четверту суботу листопада в Україні вшановують пам'ять мільйонів жертв голодоморів в Україні. Наймасштабнішим з них був голодомор 1932-1933 років, визнаний геноцидом на законодавчому рівні і в судовому порядку. Причиною голоду історики називають репресивну політику хлібозаготівлі, яку провадила комуністична влада і таким чином хотіла упокорити українців, остаточно ліквідувати спротив режиму та боротьбу за відродження власної державності. Від Голодомору в Україні померло щонайменше 3,9 мільйона людей, а кількість жертв у всьому СРСР оцінюють у близько 7 мільйонів.

Фото без опису

Жалобною ходою очільники міста та району разом з народним депутатом України Віталієм Войцехівським пройшли до Пам’ятного знаку жертвам Голодомору 1932-1933 р.р., покладанням квітів та хвилиною мовчання вшанували пам’ять безневинно убієнних.

Фото без описуФото без опису

27 листопада о 16:00 буде оголошено хвилину мовчання на вшанування пам’яті жертв голодоморів, а також проведено загальноукраїнську акцію «Засвіти свічку». У цей час кожен охочий може долучитися до вшанування закатованих голодом співвітчизників та встановити свічку на підвіконні. Акція є виявом скорботи за жертвами і віри у те, що в майбутньому подібні трагедії не повторяться.

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь