16 днів проти насильства

Дата: 23.11.2021 15:31
Кількість переглядів: 177

Фото без описуЩорічно з 25 листопада до 10 грудня у регіонах України в рамках загальнонаціональної акції «16 днів проти насильства» проводяться  різноманітні заходи, спрямовані на те, щоб привернути увагу суспільства до проблем насильства в сім’ї, захисту прав дітей, жінок  тощо.

  Основними завданнями акції «16 днів проти насильства» є привернення уваги громадськості до двох актуальних проблем: запобігання та протидії домашнього насильства та торгівлі людьми, а також активізація діяльності державних установ та громадських об'єднань задля поєднання щодо захисту прав людини.

 Проблема сімейного насильства не залишається за зачиненими дверима, вона стає проблемою держави, адже саме з сім’ї починається наше суспільство. Перед місцевими органами управління, самоврядування, поліції стоїть завдання – навчитися співпрацювати, діяти злагоджено в рамках тих законів, які були прийняті  та змін у Кримінальному кодексі України, де сімейне насильство визнано кримінальним злочином. Суспільство має виробити нульову толерантність до фактів домашнього насильства, оскільки статистика останніх п’яти років говорить про зростаючу динаміку цього явища. Щороку близько 3 млн. дітей страждають  в результаті домашнього насильства,  або є його спостерігачами.

 У Золотоніському районі працюють відповідні служби і установи, які незалежно від карантинних обмежень надають підтримку та допомогу постраждалим від домашнього насильства жінкам, чоловікам та дітям.

    Якщо Ви або Ваші близькі страждають від домашнього насильства, не потрібно це терпіти й приховувати. Краще раз і назавжди припинити знущання, ніж соромитися зізнатися в цьому, прирікаючи себе і своїх дітей на довгі страждання.

       На території Золотоніського району у Новодмитрівській територіальній громаді  функціонує КУ «Центр надання соціально-психологічної допомоги» у с. Домантове для осіб, які постраждали від домашнього насильства, торгівлі людьми  чи опинилися у складних життєвих обставинах, де постраждалим  обов’язково  надається захист та необхідна допомога.

  Також, Вам завжди нададуть допомогу за наступними номерами телефонів:

102 – відділ поліції;

- 103    якщо ви зазнали фізичного чи сексуального насильства і потребуєте медичної допомоги, одразу звертайтесь до лікарні чи поліклініки. Звідти інформацію передадуть до поліції;

- 15-47 — Урядова «гаряча лінія» для осіб, які страждають від домашнього насильства. Дзвінки є безкоштовними зі стаціонарних та мобільних телефонів, анонімними й конфіденційними;

- (047372-14-75 – управління соціального захисту населення райдержадміністрації.

      Якщо жертвою або свідком насильства є дитина, обов’язково зверніться до служби у справах дітей райдержадміністрації (04737 2-24-33).

 

     

Головний спеціаліст відділу   з питань соціального захисту та 

соціальної підтримки окремих категорій громадян управління

соціального захисту населення РДА                                              Алла ЦИГАННИК                                        

                                                                                         


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь