18 листопада у Вознесенській громаді відбулася виїзна координаційна нарада

Дата: 19.11.2021 11:21
Кількість переглядів: 195

Фото без опису

18 листопада у Вознесенській сільській раді відбулася виїзна координаційна нарада за участю керівництва Золотоніської райдержадміністрації і районної ради, начальників відділів апарату, структурних підрозділів райдержадміністрації, керівництва податкової служби області і району, представників силових структур, підприємств і організацій, голів територіальних громад Золотоніського району.

Фото без описуФото без описуЗустріч розпочалася з приємного: очільники району Ірина Тернова і Борис Євмина вручили Диплом лауреата і квіти директорці Богуславецького НВК ім. М.О. Максимовича Тетяні Москаленко - цьогорічному переможцю районної краєзнавчої премії імені Михайла Пономаренка. Дана премія організована з метою підтримки краєзнавства як важливого засобу громадянсько-патріотичного виховання та стимулювання дослідників історії Золотоніщини до активної роботи у галузі краєзнавства. Тетяна Миколаївна, яка також є директором літературного музею імені Михайла Максимовича в с. Богуславець, за власної ініціативи розробила і презентувала присутнім настінний інформаційно-ілюстративний календар, а на згадку про приємну подію вручила усім очільникам громад Золотоніщини по примірнику.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Про підведення підсумків щодо взаємодії з громадами Золотоніського району та про стан надходження податків поінформував заступник начальника ГУ ДПС у Черкаській області Анатолій Мовчан.

Фото без опису

Про використання коштів, які надійшли в порядку відшкодування втрат сільськогосподарського та лісогосподарського виробництва, поінформував начальник управління у Золотоніському районі Головного управління Держгеокадастру в Черкаській області Андрій Кисіль, зазначивши, що такі кошти використовуються на освоєння земель для сільськогосподарських і лісогосподарських потреб, поліпшення відповідних угідь, охорону земель відповідно до розроблених програм та проектів землеустрою, а також на проведення інвентаризації земель, проведення нормативної грошової оцінки землі. Під час оновлення оцінки земель збільшується їх базова вартість в середньому в 2,5 і більше разів, але недостатня кількість коштів в місцевих бюджетах громад є істотною перешкодою для здійснення процедури, тому Андрій Миколайович запропонував головуючим винести на розгляд сесій місцевих рад питання проводити поновлення оцінки земель за рахунок коштів, що надійшли у порядку відшкодування втрат сільськогосподарського та лісогосподарського виробництва.

Фото без опису

Про стан готовності до експлуатаційного утримання доріг державного та місцевого значення, вуличної мережі населених пунктів району до дій під час несприятливих погодних умов у зимовий період 2021-2022 років поінформував начальник відділу з питань цивільного захисту населення та оборонної роботи райдержадміністрації Олександр Савенков, зазначивши, що нині територіальні громади спільно із підприємствами, які будуть здійснювати експлуатаційне утримання доріг в зимовий період, здійснюють перевірки наявності достатньої кількості та технічний стан снігоприбиральної та іншої дорожньої техніки, піщано-соляних сумішей. На сьогодні підготовлено 22 одиниці спеціалізованої прибиральної техніки, на дорогах загального користування місцевого значення для забезпечення організації оперативного реагування щодо обробки доріг протиожеледними матеріалами по Золотоніському району задіяно підрядну організацію ТОВ «Черкасиміськбуд», якою підготовлено до роботи 11 одиниць техніки, в тому числі снігозбиральної – 6 одиниць, 2 автогрейдери та 3 одиниці іншої техніки;  посипного матеріалу заготовлено в повному обсязі.

Фото без опису

Про алгоритм дій для вжиття превентивних заходів забезпечення оптимальних умов для руху автотранспорту та виконання робіт з ліквідації можливих заметів, ожеледиці на автодорогах (автошляхах) Золотоніського району розповів заступник директора ДП «Служба місцевих автомобільних доріг у Черкаській області» Петро Бучак.

Фото без опису

Про діяльність органів опіки та піклування, пов’язаної із захистом прав дитини, та порядок ведення бази даних персональних даних дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах, кандидатів в усиновлювачі, опікуни, піклувальники, прийомні батьки, батьки-вихователі та усиновлювачів, опікунів, піклувальників, прийомних батьків, батьків-вихователів в Єдиній інформаційно-аналітичній системі «Діти» (ЄІАС «ДІТИ») по громадах району поінформувала начальник служби у справах дітей райдержадміністрації Наталія Медвідь.

Фото без опису

Про функціонування та розвиток мережі добровільних пожежно-рятувальних підрозділів в Золотоніському районі поінформувала головний фахівець відділу цивільного захисту Золотоніського районного управління ГУ ДСНС України у Черкаській області Альона Коваль, зазначивши, що одним з найважливіших питань розвитку та функціонування системи цивільного захисту є утворення підрозділів місцевої пожежної команди (МПК) в кожній громаді таким чином, щоб час прибуття з моменту виклику не перевищував 20 хвилин. На сьогодні зразковим прикладом роботи МПК є команда Гельмзівської територіальної громади, яка оперативно виїздить на загорання сухої трави, торфу, автівок тощо, тому подібні випадки не переростають в масштабні пожежі і, відповідно, в рази зменшують завдані збитки. Альона Іванівна повідомила, що найближчим часом планується утворення МПК в с. Шрамківка, с. Благодатне та с. Іркліїв, та закликала очільників найбільш віддалених - Вознесенської, Піщанської, Новодмитрівської, Драбівської та Великохутірської територіальних громад підтримати ініціативу створення МПК.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь