Регіональні стратегії розвитку затверджені в кожній області України

Дата: 12.11.2021 08:51
Кількість переглядів: 266

Фото без опису

Перший етап реформи децентралізації завершено. У результаті сформовано новий адміністративно-територіальний устрій та розширено повноваження органів місцевого самоврядування. Наразі всі області в Україні та понад 500 громад затвердили власні стратегії розвитку, а також понад 600 — в процесі розробки. Про це повідомив Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов.

«Децентралізація — тривалий та непростий процес. Але перший етап реформи вже завершено. Наразі потрібно спрямувати зусилля на посилення спроможності кожної громади. Відтак кожен орган місцевого самоврядування має розробити власну стратегію розвитку, яка буде відповідати цілям та завданням Державної стратегії регіонального розвитку та регіональної стратегії розвитку на найближчі сім років. Проекти, які будуть реалізовані в рамках кожної стратегії громади мають сприяти створенню робочих місць, підтримці бізнесу, формуванню привабливого інвестиційного клімату тощо», — підкреслив Олексій Чернишов.

Крім того, очільник Мінрегіону наголосив на результатах бюджетної децентралізації. За словами Олексія Чернишова, завдяки налагодженню прямих міжбюджетних відносин з державного бюджету, передачі з районного рівня фінансових та майнових ресурсів, децентралізації у сфері земельних відносин — доходи місцевих бюджетів зросли у чотири рази.

Також наразі триває запровадження інституту старост — практично у кожній громаді вже створені старостинські округи, які покликані забезпечити системну двосторонню комунікацію.

Нагадаємо, раніше Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов повідомив про шість пріоритетних завдань для законодавчого забезпечення реформи децентралізації.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь