Велике будівництво стало трампліном дорожньої галузі

Дата: 11.11.2021 11:48
Кількість переглядів: 190

Фото без опису

Масштабні інвестиції держави у відновлення доріг дали суттєвий поштовх для розвитку техніки. У середньому, найбільші дорожні компанії країни змогли оновити парк техніки на 53%. Лише за інформацією Національної асоціації дорожників України, у розпорядженні підрядних організацій зараз понад 6000 одиниць спецтехніки та 3000 одиниць автотранспортної техніки. Втім, реальні цифри в рази більші.

Про це під час відкриття Міжнародного форуму з будівництва, експлуатації та проєктування автомобільних доріг та мостів АВТОДОРЕКСПО 2021 розповів заступник голови Укравтодору Андрій Івко.

«Інфраструктура є однією із наймасштабніших та найважливіших галузей, від якої залежить добробут людей та конкурентоспроможність країни на світовій арені. Тому кожен учасник цього форуму робить свій цінний вклад у розвиток України», – сказав Андрій Івко.

Фото без опису

Завдяки програмі Велике будівництво дорожній ринок почав істотно розвиватися. 21 компанія-підрядник отримала державних замовлень на суму понад 1 мільярд гривень кожна.

Відбулося збільшення частки українських виробників будівельних матеріалів. За даними компаній-виробників щебеню, до 2019 року 60% замовлень було зі сфери житлового будівництва. А вже у 2021 році 80% забирає дорожнє будівництво, при тому що темпи виробництва збільшилися майже утричі.

Завдяки програмі Президента «Велике будівництво» відбувається локалізація виробництва, розвиваються українські компанії.

Розбудовою придорожньої інфраструктури вже зацікавився міжнародний бізнес. Наприклад, на відремонтованій цьогоріч «Бориспільській трасі» відкрила свій перший ресторан мережа McDonald’s.

Укравтодором напрацьована база для 10-річного розвитку галузі.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь