Освітяни Черкащини обговорили питання створення інклюзивного освітнього простору у школі

Дата: 11.11.2021 11:43
Кількість переглядів: 193

Управлінням Державної служби якості оcвіти у Черкаській області спільно з представником Урядового Уповноваженого з прав осіб з інвалідністю в Черкаській ОДА проведено обласний семінар «Створення безпечного, комфортного та інклюзивного освітнього простору у школі».  Участь у заході взяли представники засновників і керівники шкіл територіальних громад області.

Начальниця управління Служби Оксана Компанієць зазначила, що реалізація інклюзивного навчання потребує співпраці всіх учасників освітнього процесу, а також якісного менеджменту і планування. Також вона звернула увагу на важливість створення у закладі комфортного, дружнього та мотивуючого освітнього середовища, в якому кожна дитина зможе почуватися захищеною, працювати у своєму режимі й розвиватися.

У свою чергу Леся Валяєва, представник Урядового Уповноваженого з прав осіб з інвалідністю в Черкаській облдержадміністрації, зупинилася детальніше на питанні облаштування приміщення та території закладу освіти з урахуванням принципів універсального дизайну, розумного пристосування. Зокрема, вона наголосила, що  школа має забезпечувати максимально зручне для всіх учасників освітнього процесу середовище. І головне, – щоб  таке середовище відповідало основним принципам інклюзивної освіти, рівності та поваги до прав людини.

Звертаємо увагу керівників закладів освіти! Отримати додаткову інформацію з питань формування інклюзивного освітнього середовища ви можете за тел. 0963201035

За інформацією Управління Державної служби якості оcвіти у Черкаській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь