Від 12 листопада Золотоніщина перебуватиме в "червоній" зоні

Дата: 10.11.2021 16:37
Кількість переглядів: 749

Фото без опису

10 листопада в Золотоніській райдержадміністрації під головуванням Ірини Тернової відбулося позачергове засідання місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Про запобігання поширенню на території Золотоніського району гострої респіраторної хвороби СОVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, та посилення протиепідемічних обмежувальних заходів із недопущення її поширення доповідали запрошені за окремим списком.

Фото без опису

Завідувачка Золотоніського відділення Золотоніського районного відділу державної установи «Черкаський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України» (ДУ «Черкаський ОЦКПХ  МОЗ») Лідія Скиба поінформувала про ситуацію із захворюванням на COVID-19, наголосивши, що за результатами щоденного моніторингу за захворюваністю на COVID-19, який проводиться фахівцями установи, станом на 09.11.2021 в області зареєстровано 106616 випадків коронавірусної інфекції, з них 4 851 – у працівників медичних установ. Кількість виявлених нових випадків інфікування COVID – 19  на 100 тисяч населення за останні 14 днів на об’єднаних територіальних громадах Золотоніського району – 657,85 (917 осіб). У порівнянні з минулим тижнем показник захворюваності на COVID-19 в області збільшився на 1,1%, захворюваність на 100 тис. населення складає 368,3.

Фото без опису

Керівник Золотоніського управління ГУ Держпродспоживслужби в Черкаській області Володимир Карпенко доповів, що за період з 1 жовтня  по 9 листопада його фахівцями спільно з представниками Національної поліції проведені перевірки 134 закладів щодо дотримання протиепідемічних заходів, із них: 72 заклади продовольчої та  непродовольчої торгівлі, 4 ринки, 3 перукарні, 3 заклади громадського харчування, 11 виборчих дільниць, 11 закладів дошкільної освіти, 30 закладів загальної середньої освіти, за результатами яких складено 11 протоколів. Основними порушеннями, які виявлено під час комісійних перевірок, є відсутність засобів індивідуального захисту у відвідувачів та працівників закладів, на входах до закладів не організовані місця для обробки рук спиртовмісними антисептиками, відсутність тимчасового маркування для перебування в черзі з дотриманням дистанції тощо.

Фото без опису

Директор КНП «Золотоніська багатопрофільна лікарня» Лариса Насальська наголосила, що ситуація з COVID-19поЗолотоніському району надзвичайно складна. Наразі Золотоніська багатопрофільна лікарня повністю переводиться в режим опорної лікарні, яка буде призначена для госпіталізації лише пацієнтів з COVID-19. Відбуваються роботи з розширення відділення на 4-й поверсі лікарні для хворих на COVID-19, з часом, якщо цього буде замало – третій та другий поверхи лікарні будуть також задіяні. На даний час лікарня планових операцій не проводить.

За результатами доповідей присутніх та з урахуванням їх обговорення комісія прийняла рішення встановити з 00 год. 00 хв. 12 листопада 2021 року «червоний» рівень епідемічної небезпеки поширення гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 на території Золотоніського району; запровадити на території району обмежувальні протиепідемічні заходи, передбачені для «червоного» рівня епідемічної небезпеки, а також обов’язкове їх дотримання підприємствами, установами, організаціями, посадовими особами, фізичними особами; посилити державний нагляд (контроль) за дотриманням санітарного законодавства і здійсненням протиепідемічних заходів закладами освіти Золотоніського району, громадського харчування, фізичної культури та спорту, ринками, об’єктами торгівлі продовольчими та непродовольчими групами товарів та інші заходи, затверджені відповідно до протоколу засідання.

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь