4 жовтня в Золотоніській райдержадміністрації традиційно відбулася щотижнева апаратна нарада

Дата: 04.10.2021 16:00
Кількість переглядів: 197

Фото без опису

4 жовтня відбулася щотижнева апаратна нарада за участю керівництва Золотоніської райдержадміністрації, районної ради, начальників управлінь, відділів апарату, структурних підрозділів райдержадміністрації, на якій було підсумовано роботу за попередній тиждень та окреслено заходи на найближчий період.

Фото без опису

Про надходження податків на доходи фізичних осіб по Золотоніському району станом на 01.08.2021 поінформував начальник Золотоніської державної податкової інспекції ГУ ДПМ у Черкаській області Юрій Байбуз, детально зупинившись на показниках окремих громад району. Також Юрій Михайлович зауважив, що фізичні особи, які одноосібно обробляють земельні ділянки (паї) та отримують доходи від продажу власної сільськогосподарської продукції, мають можливість здійснювати таку діяльність з вирощування сільськогосподарських структур, зареєструвавшись суб’єктами господарювання – ФОП зі сплатою відповідних податків і зборів до бюджету та єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування – до відповідних цільових фондів згідно з вимогами чинного законодавства. Але в державі на даний час відсутня законодавчо врегульована система контролю за використанням земельних паїв «одноосібників» (таких в районі налічується 2588), а також відсутня методика, за якою можливо визначити суму доходу, отриману від реалізації вирощеної від сільсппродукції, тому єдиним трудоємким, але ефективним шляхом залучення до декларування одноосібників та сплати ПДФО і військового збору є спільна робота з органами місцевої влади та самоврядування.

Фото без опису

Про отримання жителями Золотоніського району житлових субсидій в неопалювальний період та гарантії їх отримання в опалювальний період 2021-22 р.р. доповіла начальник управління соцзахисту населення райдержадміністрації Валентина Скиба, зазначивши, що розгляд питань щодо призначення житлової субсидії на наступний період домогосподарствам, які отримували житлову субсидію в опалювальному сезоні 2020—2021 років, проводиться без звернень громадян, крім домогосподарств, яким житлова субсидія: надавалася у грошовій безготівковій формі; була призначена за фактичним місцем проживання осіб (орендарі, індивідуальні забудовники, внутрішньо переміщені особи); була призначена без урахування окремих осіб з числа зареєстрованих, які не проживають за місцем реєстрації. Категорії населення, які втратять право на призначення субсидії:

1. Протягом року перед зверненням про призначення субсидії купив земельну ділянку, квартиру (будинок), інше нерухоме майно, транспортний засіб (механізм), цінні папери та інші фінансові інструменти, віртуальні активи, будівельні матеріали, інші товари довгострокового вжитку на суму, яка на дату операції перевищувала 50 тис. грн.

2. Будь- хто зі складу домогосподарства має у власності:

-      транспортний засіб, що підлягає державній реєстрації, з року випуску якого минуло менше п’яти років (крім мопеда і причепа);

-      більше ніж один транспортний засіб, що підлягає державній реєстрації, з року випуску якого минуло менше ніж 15 років (крім мопеда і причепа).

-      має у власності більше ніж одне житлове приміщення (квартиру, будинок).

3.  Має банківський депозит на суму понад  100 000 гривень.

4. Має заборгованість  з оплати житлово-комунальних послуг  та з оплати аліментів понад три місяці.

5. Не повернув до бюджету незаконно отриману субсидію за попередній період.

6. Не має доходів і при цьому ніде не навчався, не працював, не мав статусу безробітного.

7. Протягом року перед зверненням за субсидією чи її “автоматичним” призначенням здійснив операції з купівлі іноземної валюти (готівкової чи безготівкової), а також банківських металів на суму, що перевищує 50 тисяч гривень.

8. Житлова субсидія не призначається якщо загальна площа житлового приміщення перевищує 130 кв.метрів для квартир і 230 кв.метрів для індивідуальних будинків.

Фото без опису

Завершуючи апаратну нараду Ірина Тернова надала ряд рекомендацій і завдань керівникам відділів апарату та структурних підрозділів райдержадміністрації, побажала всім здоров’я та продуктивного робочого тижня.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь