Порядок призначення житлових субсидій

Дата: 30.09.2021 16:57
Кількість переглядів: 327

Фото без опису

Право на призначення житлових субсидій мають сім’ї, у яких плата за житлово-комунальні послуги більше визначеного для них обов’язкового платежу. Наразі до кінця дії карантину обов’язковий відсоток платежу розраховується індивідуально для кожної сім’ї за встановленою формулою і залежить від доходу сім’ї.

Призначення субсидії проводиться без звернень громадян, крім домогосподарств, яким житлова субсидія:

а) надавалася у грошовій безготівковій формі;

б) була призначена за фактичним місцем проживання осіб (орендарі, індивідуальні забудовники, внутрішньо переміщені особи);

в) була призначена без урахування окремих осіб з числа зареєстрованих, які не проживають за місцем реєстрації.

З 01.10.2021 надано право на призначення субсидії у разі купівлі квартири (будинку) протягом шести місяців після продажу іншої квартири (будинку), що були єдиним житловим приміщенням у власності особи, на  на підставі підтвердних документів. Тобто, якщо сім’я продала будинок у січні 2021 року і придбала інше житло протягом 6 місяців (до серпня 2021 року), то вона може звернутись за призначенням субсидії (за умови, що в них немає іншого житла).

Не враховується житло, отримане дитиною-сиротою, дитиною, позбавленою батьківського піклування, особою з їх числа за рахунок державного чи місцевого бюджету та житлові приміщення у гуртожитках при визначенні права для призначення субсидії. Відтак, якщо член домогосподарства має у володінні квартиру (житловий будинок) та кімнату в гуртожитку – така родина має право на житлову субсидію.

Скасовано норму щодо призначення житлової субсидії у випадку, якщо заробітна плата менше від мінімальної не більше ніж на 20 %.

З 01.10.2021 Урядом  плануються зміни щодо  соціальних нормативів для отримувачів житлових субсидій та зміна тарифів на електроенергію та газопостачання. У разі змін комунальних тарифів перерахунок  субсидій буду здійснюватись в автоматичному режимі, жодних додаткових заяв чи інших документів від людей не потрібно.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь