Як пацієнтам отримати інсулін після зміни системи забезпечення препарату

Дата: 29.09.2021 13:00
Кількість переглядів: 186

З 1 жовтня змінюється система забезпечення пацієнтів інсулінами. Реімбурсацію інсулінів адмініструватиме Національна спілка здоров’я України. Що потрібно знати пацієнтам, розповідає заступниця директора департаменту комунікацій НСЗУ Лілія Гудзь.

Держава гарантує пацієнтам з цукровим діабетом доступ до базового лікування інсулінами. Базове лікування – це можливість для пацієнтів, які потребують інсулінотерапії, отримати необхідну форму препаратів інсуліну, згідно категорії та стану пацієнта – безоплатно.

Рецепт на препарати інсуліну стає електронним. За е-рецептом пацієнт отримує інсулін або безоплатно, або з невеликою доплатою. Електронний рецепт дійсний на всій території України.

Щоб отримати електронний рецепт з 1 жовтня, пацієнтам необхідно мати індивідуальний план лікування. В якому ендокринолог фіксує в діагноз  із визначенням типу та дозування інсуліну. Такий план складає ендокринолог. Тому варто відвідати ендокринолога, щоб лікар створив індивідуальний план в електронній системі охорони здоров’я.

До речі, в подальшому електронний рецепт зможе також виписати і семейний лікар або лікарка. Тому тим, хто ще не обрав лікаря, який надає первинну медичну допомогу, потрібно це зробити вже зараз.

Зверніть увагу, сімейний лікар виписує електронний рецепт відповідно до плану лікування, який складено ендокринологом. Змінити призначення ендокринолога сімейний лікар не зможе. Тому при закінченні кількості інсуліну за планом лікування сімейний лікар направляє пацієнта до ендокринолога для коригування або створення нового плану. А до кого звертатись за повторним рецептом, пацієнт обирає самостійно. Це сприятиме кращому доступу до потрібних лікарських засобів.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь