24 вересня голова Золотоніської райдержадміністрації Ірина Тернова взяла участь у колегії Черкаської обласної державної адміністрації

Дата: 24.09.2021 21:03
Кількість переглядів: 226

Фото без опису

24 вересня у великій сесійній залі Будинку рад Черкаської обласної ради відбулося засідання колегії обласної державної адміністрації, на якій була присутня і голова Золотоніської райдержадміністрації Ірина Тернова. Одним з найважливіших розглядалося питання стану водних ресурсів в області, проблеми та шляхи  їх вирішення. Очільник області Олександр Скічко зауважив, що за останні роки суттєво погіршився стан річок області, про що свідчать численні звернення громадян та повідомлення ЗМІ. Крім «цвітіння води» і загибелі риби, що є наслідком відповідних кліматичних змін, причинами погіршення ситуації є незаконна забудова, розорювання прибережних смуг або забруднені скиди. Голова Черкаської ОДА ініціював перед Комітетом Верховної Ради України з питань екологічної політики та природокористування виїзне засідання, на якому представники відповідних контролюючих органів могли б донести свої ініціативи з підтримки органів місцевого самоврядування в напрямку покращення екологічної ситуації в області.

Фото без опису

Наступним питанням розглядалася реалізація системи управління відходами в області. Наразі вивчається запропонований іноземним інвестором проект щодо пілотного будівництва у Золотоноші заводу з переробки відходів, аби не допустити «сміттєвого» колапсу на Черкащині.

Фото без опису

І на завершення обговорили стан готовності закладів охорони здоров’я області для надання медичної допомоги хворим під час нової хвилі захворювання на COVID-19. Слід зазначити, що темпи захворюваності зростають щодня, і, як наголосив Олександр Олександрович, нова хвиля пандемії – це хвиля невакцинованих. За три місяці серед пацієнтів із тяжким перебігом хвороби – 98% невакциновані. Показник вакцинованих освітян по Золотоніському один з найкращих в області – 80,2% (найкраще спрацювали Золотоніська, Великохутірська, Шрамківська та Вознесенська громади), а от по кількості щепленого населення загалом район «пасе задніх» - лише 27,4% громадян підійшли свідомо до питання власної безпеки та оточуючих (найменший відсоток вакцинованих громадян у Зорівській, Вознесенській та Новодмитрівській громадах, найвищий – Золотоніська, Чорнобаївська та Великохутірська ОТГ). Закликаємо тих, хто ще зволікає, зробити щеплення проти COVID-19. Коронавірус має значні наслідки для здоров’я людей, які виявляються згодом.

Фото без опису

Тож краще подбати про своє життя зараз, безкоштовно щепитися, ніж потім лікувати ускладнення!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь