16 вересня в Дмитрівці Новодмитрівської громади урочисто привітали з ювілеєм відому землячку - паралімпійську чемпіонку Людмилу Павленко

Дата: 16.09.2021 20:45
Кількість переглядів: 228

Фото без опису

Сьогодні в Дмитрівці на подвір’ї школи було людно і святково. Учні, педагоги, посадовці, гості, серед яких очільники району Ірина Тернова і Борис Євмина, зібралися, щоб привітати з ювілеєм свою землячку, параолімпійську чемпіонку в лижних гонках і біатлоні Людмилу Павленко.

Фото без опису

Ті, хто ще не зустрічався з цією жінкою, можливо, очікували побачити міцну постать, серйозний погляд, суворе обличчя: все ж легенда мала завітати. А тут на подвір’ї з"явилась сама тендітність, ніжність, краса і сентиментальність… Людмила Володимирівна - одна з найуспішніших параолімпійок сучасної України, призерка зимових Паралімпійських ігор в Турині (2006 р.) та Ванкувері (2010 р.), чемпіонка зимових Паралімпійських ігор в Сочі (2014 р.), багаторазова чемпіонка і призерка чемпіонатів і кубків Європи і світу, визнана заслуженим майстром спорту, нагороджена орденом Княгині Ольги І, ІІ та ІІІ ступенів.

Фото без опису

Атмосфера щирості і гордості за цю наполегливу, відкриту, успішну, патріотичну жінку відчувалася на сьогоднішніму заході. На її адресу лунали вірші, вітання, побажання, захоплення від гостей, класного керівника, директора школи, голови громади, але найщиріші слова вдячності й шани були адресовані саме мамі – Павленко Ользі Василівні, яка була і є головним тренером у житті Людмили; саме вона вірила у щасливу долю своєї дитини, не зважала на її особливості і є добрим ангелом-охоронцем.

Фото без опису

На її честь і на честь усіх присутніх матерів лунала пісня «Мама і доця» у виконанні родини Кириченко, яка не залишила нікого байдужим; потайки витирали сльози і присутні жінки, і сама винуватиця свята, і її чудова мама.

Фото без описуФото без опису

Шалені оплески зірвала найменша непосида з родини Павленків – дочка чемпіонки Вероніка, яка емоційно і виразно читала вірш, присвячений своїй бабусі. Море квітів, подарунки, щирі вітання, сльози радості, нестримні емоції, шкільні спогади – все це повезе наша гордість – пані Люмила – на Харківщину, де на даний час проживає, має сім’ю, виховує двох діток і займається залученням особливих дітей до занять з перспективою розвитку паралімпійського спорту.

Фото без описуФото без опису

Ми часто чуємо слова: «доля людини», але розпоряджатися нею може лише сама людина, зробивши вибір на користь здоров’я й відмовившись від речей, що можуть перешкодити в житті.

Фото без опису

Повір у себе, і в тебе повірять інші…

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь