Сьогодні в Кропивні на Золотоніщині відзначили 123-річчя від дня народження визначного українського поета, перекладача, літературознавця Миколи Івановича Терещенка

Дата: 13.09.2021 16:51
Кількість переглядів: 242

Сьогодні в Кропивні на Золотоніщині відзначили 123-ю річницю від дня народження визначного українського поета, перекладача, літературознавця, уродженця місцевої Щербинівки  - Миколи Терещенка, який назавжди залишиться в історії української літератури передусім як ніжний поет та блискучий перекладач. Поезія чуттєвого ліризму — можливо, так можна передати поетичний досвід цього автора.

В 2018 році Золотоніською районною радою, Золотоніською райдержадміністрацією та Черкаською обласною організацією Національної спілки письменників України з нагоди 120-річчя з дня народження видатного поета й перекладача, з метою пошанування, популяризації його творчості та для заохочення письменників-перекладачів до нових художніх перекладів була заснована ця літературна премія в галузі художнього перекладу імені Миколи Терещенка. 26 серпня відбулося засідання конкурсної комісії з присудження цієї премії і лауреатом в 2021 році визнано Валерія Кикотя – доктора філологічних наук, доцента кафедри теорії та практики перекладу Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького за книгу «Роберт Фрост в українських перекладах».

Диплом Лауреата та сертифікат на отримання грошової винагороди Валерію Михайловичу вручили почесні гості заходу – очільники Золотоніського району Ірина Тернова та Борис Євмина і голова Черкаської письменницької організації Національної спілки письменників України Володимир Поліщук, а у виконанні «винуватця свята» пролунали вірші видатного Роберта Фроста у власному перекладі.

Приємно, що до заходу долучилися учні Кропивнянської загальноосвітньої школи і видатні краєзнавці Золотоніщини, активна діяльність яких у культурній та пам’яткоохоронній сфері продовжує слугувати прикладом для сучасних поколінь.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь