Президент підписав Закон України про подолання кризових явищ та забезпечення фінансової стабільності на ринку природного газу

Дата: 07.09.2021 08:50
Кількість переглядів: 215

Фото без опису

Президент України Володимир Зеленський підписав Закон України „Про заходи, спрямовані на подолання кризових явищ та забезпечення фінансової стабільності на ринку природного газу“ від 14.07.2021 № 1639-IX, який набрав чинності 29.08.2021.

Законом внесено низку змін до Законів України „Про заходи, спрямовані на врегулювання заборгованості теплопостачальних та теплогенеруючих організацій та підприємств централізованого водопостачання і водовідведення“ від 03.11.2016 № 1730-VІІІ та „Про виконавче провадження“ від 02.06.2016
№ 1404-VІІІ.

Закон прийнято з метою стабілізації фінансового стану підприємств теплоенергетики та водопровідно-каналізаційного господарства.

Закон передбачає:

процес реструктуризації заборгованості підприємств теплопостачання
за природний газ перед НАК „Нафтогаз України“;

включення до заборгованості, яка підлягає реструктуризації, заборгованості підприємств, щодо якої ухвалені судові рішення або укладено мирові угоди;

можливість погашення коштом державного бюджету заборгованості
з різниці в тарифах перед підприємствами теплоенергетики та водопровідно-каналізаційного господарства.

З метою реалізації Закону Кабінет Міністрів України під час засідання 01.09.2021 затвердив Типове положення про територіальну комісію з питань узгодження заборгованості з різниці в тарифах.

Одним із джерел погашення боргів підприємств теплоенергетики
є відшкодування з державного бюджету заборгованості з різниці в тарифах. Відтак, чинне законодавство вимагає створити у кожному регіоні територіальну комісію, положення про яку сьогодні затверджено Урядом.

Завданням найближчого часу є внесення відповідних змін до Державного бюджету України, а також розробка та прийняття підзаконних актів щодо імплементації Закону.

За інформацією Департаменту інфаструктури та ЖКГ Черкаської ОДА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь