Керівники Золотоніського району щиро привітали Гельмязівську громаду з Днем народження

Дата: 22.08.2021 13:37
Кількість переглядів: 253

21 серпня Гельмязів весело і гучно відсвяткував День громади. Це особливе свято, яке об’єднало всіх, хто любить свій край, свої села, тих людей, чиєю працею воно створювалось. Історія кожного населеного пункту, що увійшли до Гельмязівської ОТГ, є часточкою історії цієї громади та держави в цілому. На святкові заходи завітали й почесні гості, серед яких керівники Золотоніського району та міста, громадські діячі й депутати, керівники сільськогосподарських підприємств та благодійники.

Весело було біля «старостинських хатинок», де лунали пісенні перегуки і, звичайно ж, всі мали можливість почастувати страви національної кухні (млинці, вареники, пироги, штурлі, ковбаска, шинка, сальце) та міцненькі напої (горіхове вино, первачок, лікери, настоянки, квас та бузинник), поринути в національний колорит, доторкнутись до справжніх музейних експонатів та неперевершених виробів ужиткового мистецтва. Під час знайомства з яскравими локаціями гостям запалювали  настрій грою на музичних інструментах талановиті музиканти, стародавньою української піснею потішила Марійка Самовол, яка вже відома далеко за межами рідного Гельмязова.

Зі святкової сцени багато добрих і чудових слів, побажань, сюрпризів отримали жителі селищної громади, відзначили подяками й цінними подарунками найкращих працівників господарств, а  творчі колективи та таланти громади дарували чудові пісні, танці та гарний настрій усім присутнім.

Не забули відмітити й учасників АТО, а їх побратимів, що віддали своє життя за Україну й назавжди залишилися у нашій пам"яті, вшанували хвилиною мовчання. І линула над Гельмязовом навіки уславлена пісня "Гей, пливе кача...", і стояли в скорботі і тиші, схиливши голови, усі присутні, а матерям загиблих дякували і дякували за синів-героїв.

Святкування промайнуло наче мить, подарувавши всім море приємних емоцій.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь