На Золотоніщині 20 серпня цікаво і обрядово відмітили Свято Урожаю

Дата: 20.08.2021 23:10
Кількість переглядів: 348

Фото без опису20 серпня на території Золотоніщини з нагоди завершення жнив пригадали, як святкували Обжинки їх предки. І хоч зернові тепер збирає техніка, завершення збору врожаю, як і сотні років тому, є справжнім святом для кожного хлібороба. Обжинки - не просто свято, це данина традиціям, які вшановували наші пращури і збережуть наші нащадки. Тому фольклорний колектив «Калина» Гельмязівської ОТГ якнайкраще відтворив обрядове дійство на святковій сцені.

Фото без описуФото без опису

На Свято Урожаю завітали почесні гості – очільник області Олександр Скічко, народний депутат України Олег Арсенюк, керівники міста та району, голови територіальних громад, колишні очільники районних, селищних та сільських рад, директори сільськогосподарських підприємств і організацій. Почесними грамотами облдердажміністрації. обласної ради, райдержадміністрації та районної ради, подяками, пам’ятними медалями нагороджені шановані жителі громади – краєзнавці і медики, педагоги, керівники господарств і громад, волонтери і воїни АТО, колишні сільські голови та державні службовці.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

І, таки дійсно, сьогодні Золотоніська громада єдналася. юрбилася, сперечалася, вихвалялася, виставлялася й змагалася… Чудові святкові локації достатку й гостинності, краси й гармонійності створили особливий святковий настрій й домашню атмосферу. Кожен курінець намагався якнайоригінальніше зацікавити почесних гостей, почастувати національними наїдками та напоями, розважити українською піснею чи танцем.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуПотішили присутніх своїм виступом Золотоніський районний хор ветеранів війни та праці «Барви Златокраю», але дійсно запалив і придав колориту на стадіоні «Колос» виступ Заслуженого артиста України  Анатолія Гнатюка.

Фото без опису

Його беззаперечні хіти «Трави», «Качечка», «Смерека» не залишили байдужими найвибагливішу золотоніську публіку, до танцю вдавалися як юні, так і поважні поціновувачки творчості талановитого співака і музиканта.

Фото без описуФото без описуФото без опису

Тож свято вдалося на славу!

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь