Майже 270 тисяч щеплених: в області триває вакцинація проти COVID-19

Дата: 18.08.2021 15:18
Кількість переглядів: 216

На Черкащині триває вакцинація населення проти коронавірусу. Наразі щепилося 269 407 жителів, із яких уже двома дозами – майже 100 тисяч осіб.

За словами начальника Управління охорони здоров’я ЧОДА Юрія Савенка, натепер в області щеплюють вакцинами CoronaVac, PFIZER, AstraZeneka, Moderna. Під час візиту до черкаського центру вакцинації, що в регіональному центрі підвищення кваліфікації, Юрій Павлович у коментарі зазначив, що в області наразі вакцинують 98 пунктів щеплень, 25 мобільних бригад та 31 центр вакцинації. Найближчим часом планують відкрити ще два центри.

Нагадаємо, Черкащина – у трійці лідерів-областей за кількістю вакцинованих.

Посадовець також зауважив, що зараз на Черкащині 8 закладів першої та другої хвиль визначені для надання допомоги хворим на COVID-19.

–  Розгорнуто на сьогодні 1356 ліжок, поміж яких із кисневою підтримкою 1253 ліжка. На стаціонарі – 73 особи. Загальна кількість захворілих в області – 82 582, з яких одужало понад 80 тисяч осіб. Нагадую, що вакцинація є надійним методом профілактики хвороби та важкому її перебігу. На сьогодні ж залишок вакцин в області сягає більш ніж 201 тис. доз.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь