Квадрокоптери та ранцеві вогнегасники – у Черкаському лісгоспі протипожежні оновлення

Дата: 18.08.2021 11:05
Кількість переглядів: 173

Фото без опису

Актуальні та важливі протипожежні оновлення здійснили у Черкаському держлісгоспі протягом останніх тижнів. Як повідомив головний лісничий підприємства Олександр Сидоренко, для структурних підрозділів закупили п’ятдесят ранцевих лісових вогнегасників з гідропультами та два квадрокоптери.

«Лісовий ранцевий вогнегасник є важливим інструментом у протистоянні з низовими лісовими пожежами. Нові ранцеві вогнегасники передамо у кожний лісовий обхід, де переважають хвойні насадження. На ці засоби пожежогасіння витратили 145 тис. грн власних коштів підприємства», – розповідає Олександр Сидоренко.

Квадрокоптерів, разом з новими, відтепер у Черкаському лісгоспі буде три. Як зазначають черкаські лісівники, безпілотні літальні апарати є досить дієвим під час пожежонебезпечного періоду, адже допомагають спостерігати за лісовими масивами з висоти пташиного польоту, точно та швидко визначають місце загорання, площу пожежі, а в разі необхідності за допомогою дрона можна координувати гасіння лісової пожежі. Крім того, квадрокоптери активно застосовують у лісоохоронній діяльності та при лісопатологічних обстеженнях, моніторингах стану лісових насаджень за допомогою фотофіксації та відеозйомки.

Фото без опису

Варто  додати, що у Черкаському держлісгоспі протягом усього пожежонебезпечного періоду постійно здійснюють необхідний комплекс протипожежних та профілактичних заходів. Під час найвищого класу пожежної небезпеки, який встановився у лісах Черкащини нині,  відбувається цілодобове чергування. Функціонують чотири камери відеоспостереження, які дозволяють моніторити усі хвойні насадження підприємства під перехресним відеонаглядом.

Під час пожежонебезпечного періоду недопущення, вчасна локалізація і ліквідація лісових пожеж – пріоритетне завдання для лісівників. І у Черкаському лісгоспі з цим завданням добре справляються, адже постійно працюють над удосконаленням та покращенням  протипожежного напрямку. Так, станом на сьогодні у лісах підприємства  зафіксовано 2 випадки низових лісових пожеж на загальній площі 0,12 га. Для порівняння – минулоріч за відповідний період зафіксували 14 випадків низових лісових пожеж на загальній площі 4,48 га.

За інформацією Черкаського обласного управління лісового та мисливського господарства


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь