Пенсійний фонд інформує, що порядок виплати пенсії з 1 вересня 2021 року не змінюється

Дата: 18.08.2021 09:37
Кількість переглядів: 184

Останнім часом поширюються необґрунтовані повідомлення щодо масового переведення з 1 вересня 2021 року одержувачів пенсії на обслуговування до банків. У зв’язку із цим Пенсійний фонд повідомляє, що порядок виплати пенсії з 1 вересня 2021 року не змінюється.

Відповідно до статті 47 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» є два способи виплати пенсії:

– за зазначеним у заяві місцем фактичного проживання пенсіонера в межах України організаціями, що здійснюють виплату і доставку пенсій,

– або через установи банків.

Пенсію з доставкою за місцем фактичного проживання пенсіонера виплачує національний оператор поштового зв’язку – акціонерне товариство «Укрпошта».

Уповноваженими на виплату пенсії є 44 банки. Ознайомитися з переліком банків можна за покликанням: https://mof.gov.ua/uk/upovnovazheni-banki-shhodo-obslugovuvannja-zarplatnih-proektiv.

Пенсіонер самостійно обирає спосіб виплати пенсії.

Зміна способу виплати пенсії відбувається на підставі заяви одержувача пенсії.

Враховуючи зазначене, пенсіонери і після 1 вересня за бажанням продовжуватимуть отримувати пенсію через АТ «Укрпошта» з доставкою додому чи у поштових відділеннях незалежно від свого віку, стану здоров’я (наявності інвалідності) або потреби у постійному сторонньому догляді.

Оплату послуг доставки пенсій здійснює за встановленими тарифами Пенсійний фонд України.

Водночас постановою Кабінету Міністрів України від 26.05.2021 № 546 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України» передбачено проведення відбору на конкурсній основі організацій, що надаватимуть послуги доставки пенсії за місцем фактичного проживання одержувачів у межах України з 01.01.2023.

До зазначеної дати виплату і доставку пенсії та грошової допомоги за місцем фактичного проживання одержувачів у межах України здійснює АТ «Укрпошта» на умовах тристоронніх договорів, укладених відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 16 грудня 2020 р. № 1279 «Деякі питання організації виплати пенсій та грошової допомоги».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь