14 серпня у Красенівці пройшло ювілейне Всеукраїнське свято богатирської сили на призи І.М. Піддубного

Дата: 15.08.2021 15:14
Кількість переглядів: 262

Фото без описуУ Красенівці на Чорнобаївщині відбувся турнір пам'яті українського атлета Івана Піддубного, приурочений до 150-річчя з дня його народження. Безліч відомих і шанованих гостей прибуло з різних куточків України – політики і бізнесмени, представники духовенства, очільники Золотоніщини, Уманщини, голови ОТГ; відвідала масштабний захід і делегація від Золотоніської райдержадміністрації на чолі з Іриною Терновою.

 

Фото без опису

Фото без описуФото без опису

Титулований чемпіон попередніх турнірів з Полтавщини Євгеній Савєта прийняв із рук олімпійського чемпіона Андрія Хіміча факел і запалив вогонь змагань, а визначні спортсмени різних поколінь підняли на флагшток прапор свята богатирської сили.

Фото без описуФото без описуФото без опису

Протягом дня спортсмени змагалися і давали показові виступи, щоб популяризувати боротьбу, як вид спорту; старостати громади організували Спаський ярмарок, на якому в палатках-куренях були представлені різні смаколики: фрукти-овочі, випічка, м’ясна продукція, традиційні українські страви і напої тощо. Гості свята відвідали  Красенівський музей історії села ім. І.М.Піддубного, криницю, з якої, за переказами старожилів, пив цілющу воду майбутній богатир, виставки талановитих майстрів декоративно-ужиткового мистецтва, атракціони, розважальні заходи тощо.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуУвечері традиційно найбільший інтерес викликало багатирське шоу «Найсильніша людина свята», за результатами якого переможцем ВЧЕТВЕРТЕ став житель Красенівки Роман Науменко, вкотре довівши - не перевелися ще українські богатирі на малій Батьківщині «чемпіона чемпіонів» Піддубного.

Фото без опису

Завершалося свято благодійним аукціоном з продажу картин із зображеннями відомого борця, кошти від продажу яких підуть на лікування 6-річному Артему Івлєву з Чорнобая.

Фото без описуФото без описуДо акції долучилися селищний голова Чорнобаївщини Сергій Любивий, який подарував придбану картину місцевому музею, та голова райдержадміністрації Ірина Тернова.

Фото без описуФото без описуА окрасою вечірньої програми став концерт виконавців та колективів Чорнобаївщини, Золотоніського МБК і запального та талановитого молодіжного гурту «Black list», під композиції якого присутні не змогли втриматися і організували міні-дискотеку прямо біля сцени.

Фото без описуФото без опису

Оргкомітет заходу відзначив всіх меценатів та благодійників, які долучилися до організації турніру, зокрема подяка Благодійному фонду "РАЗОМ " мецената Людмили  Русаліної за солодкі подарунки для наймолодших учасників заходу та переможців конкурсу дитячого малюнку "У стартах, поєдинках, грі - ростуть богатирі".


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь