Сьогодні відбулося позачергове засідання комісії ТЕБ та НС з приводу замору риби в Кременчуцькому водосховищі (захисна дамба) в районі села Благодатне Золотоніського району

Дата: 14.08.2021 09:41
Кількість переглядів: 233

Сьогодні під керівництвом голови Золотоніської райдержадміністрації Ірини Тернової за участі заступника міського голови Олега Масла, представників Держпродспоживслужби, ДСНС та поліції відбулося позачергове засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Приводом для зібрання стала ситуація щодо замору риби в Кременчуцькому водосховищі (захисна дамба) в районі села Благодатне Золотоніського району, де при обстеженні берегової лінії центрального пляжу протяжністю близько 300 метрів спостерігався підхід риби на поверхню води з нетиповою поведінкою та виявлено загиблу рибу (лящ), яка знаходилася в стадії розкладу до 100 одиниць.
Напередодні відповідними фахівцями було відібрано проби поверхневої води; ймовірною причиною замору скоріш за все є враження риби одним із видів паразитів, про що свідчить її поведінка у воді. Найбільшими розповсюджувачами хвороби являються птахи баклани, які масово заселили акваторію водосховища і харчуються ураженою рибою. Наразі проводяться роботи по ліквідації загибелі водних живих ресурсів. Закликаємо громадян не здійснювати вилов, не вживати в їжу, не купувати і не продавати на стихійних ринках рибу виду лящ і подібну. Звертаємо увагу, що на сьогоднішній день торгівля будь-якою рибою  без дотримання температурних вимог на ринках громади заборонена. Бережіть своє здоров'я і життя!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь