МОЗ прийняв нові стандарти лікування гепатитів В і С

Дата: 11.08.2021 08:57
Кількість переглядів: 195

Фото без опису

З 2021 року сімейні лікарі отримали змогу розширити горизонти своєї професійної діяльності. Зокрема, в лікуванні людей з вірусними гепатитами. Все завдяки прийняттю нових Стандартів надання медичної допомоги дорослим та дітям із вірусними гепатитами В та С.

Загалом ідеться про чотири окремих Стандарти:

Стандарти медичної допомоги при гепатиті С у дорослих;

Стандарти медичної допомоги при гепатиті С у дітей;

Стандарти медичної допомоги при гепатиті В у дорослих;

Стандарти медичної допомоги при гепатиті В у дітей.

Ці документи базуються на кращих міжнародних підходах — оновлюють та спрощують алгоритми діагностики та лікування, впроваджують нові схеми лікування, виводять на перший план профілактику захворювання і дозволяють швидше визначати необхідність лікування пацієнтів, які його потребують, не очікуючи тяжких уражень печінки.

Зміни у Стандартах дозволять забезпечити раннє виявлення пацієнтів із захворюваннями на вірусні гепатити, зменшити кількість втрачених з-під нагляду пацієнтів та сприятимуть негайному початку лікування.

Особливий позитив — спрощення маршруту пацієнта. Для прикладу, якщо раніше необхідно було робити низку дорогих специфічних аналізів для того, щоб лікар міг призначити схему лікування, то тепер лікар може призначати препарат відразу після підтвердження діагнозу з мінімальним необхідним обсягом додаткових обстежень. Таким чином пацієнт не витрачатиме свій час та кошти на дороге обстеження. Саме ця причина була найпоширенішою, чому пацієнти не зверталися за лікуванням.

Ще одним великим проривом є те, що відтепер Стандарти дозволяють проводити лікування вірусних гепатитів будь-якому лікарю, який пройшов відповідне навчання. Це також допоможе наблизити послуги до пацієнта та покращити доступ до лікування.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь