В обласній прокуратурі напрацьовували план дій з попередження дитячій злочинності

Дата: 02.08.2021 16:17
Кількість переглядів: 206

У Черкаській обласній прокуратурі під головуванням керівника відомства Олександра Вороніна відбулася спільна нарада щодо стану протидії дитячій злочинності, захисту прав та інтересів дітей, які стали жертвами злочинних посягань, а також формування системи правосуддя, дружнього до дитини. Участь у заході взяла заступниця очільник області Лариса Кошова.

Олександр Воронін повідомив, що сьогодні, незважаючи на незначне зниження росту злочинності серед неповнолітніх та стосовно дітей, має місце збільшення кількості злочинів проти власності, злочинів проти життя та здоров’я неповнолітніх і збільшення кількості самогубств серед дітей, що зокрема, свідчить і про наявність прогалин в реалізації системи профілактики.

Також сконцентрував увагу учасників наради на необхідності погодження першочергових заходів для недопущення росту ювенальної злочинності, вчинення злочинів стосовно дітей у сфері охорони дитинства та протидії самогубствам.

Водночас, на нараді окреслили коло проблемних питань, у вирішенні яких усі правоохоронці, основні органи та служби, які опікуються питаннями захисту прав і свобод дітей, повинні об’єднати свої зусилля з метою недопущення криміналізації підліткового середовища, злочинів проти дитини, розкрадання бюджетних коштів, спрямованих на потреби дітей.

За інформацією Черкаської обласної прокуратури


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь