2 серпня в Золотоніській райдержадміністрації відбулася розширена щотижнева апаратна нарада

Дата: 02.08.2021 14:06
Кількість переглядів: 392

Фото без опису

2 серпня відбулася розширена апаратна нарада за участю керівництва Золотоніської райдержадміністрації, районної ради, начальників управлінь, відділів апарату, структурних підрозділів райдержадміністрації, представників силових структур, керівників територіальних органів виконавчої влади, підприємств і організацій району, на якій було підсумовано роботу за попередні тижні та окреслено заходи на найближчий період.

Фото без опису

Про проблемні питання щодо надання послуг з електричної енергії споживачам поінформував директор Золотоніської філії ПАТ «Черкасиобленерго» Олександр Середа, детально зупинившись на питаннях планових та аварійних відключень електропостачання, позапланових перервах в електропостачанні, порядку інформування населення та проведення ремонтних робіт. Однією з основних проблем аварійних відключень Олександр Іванович назвав падіння гілок та дерев на лінії електропередач, внаслідок чого енергетики витрачають до 80% часу роботи лінійних бригад на розчищення та відновлення постачання, але не залишається часу на роботи з технічного обслуговування та капітальні ремонти ліній; другим проблемним питанням є скарги споживачів на неналежну якість електричної напруги, що виникає внаслідок того, що більшість нині існуючих мереж не розраховані на ту кількість електричних приладів, які використовуються у побуті.

Фото без опису

Про соціально-правовий захист дітей, забезпечення умов для дотримання державних гарантій і конституційних прав дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування Золотоніського району доповів завідувач сектору з питань захисту прав дітей служби у справах дітей райдержадміністрації Юрій Волох, зазначивши, що з метою підтримки, наприклад, Чорнобаївською селищною радою шістьом категорійним діткам, які навчаються на денній формі у різних типах навчальних закладів, щомісячно виплачується стипендія в розмірі 1 тис. гривень; вихованка прийомної сім’ї з с. Жовнино Антоніна Василенко отримує стипендію голови Черкаської облдержадміністрації як обдарована дитина; відділами освіти 10 громад району виплачується одноразова допомога дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування, після досягнення ними 18-річного віку. Юрій Михайлович також поінформував, що протягом поточного року на території Золотоніського району посиротіло 23 дитини; усім надано відповідні статуси та всі виховуються відповідно до різних форм влаштування.

Фото без опису

Про будівництво та капітальний ремонт медичних амбулаторій загальної практики сімейної медицини і закладів освіти в рамках програми Президента України «Велике будівництво» поінформувала головний спеціаліст відділу інфраструктури та житлово-комунального господарства райдержадміністрації Світлана Фесун, зазначивши, що у Золотоніському районі триває будівництво та капітальний ремонт чотирьох сучасних сільських амбулаторій, з яких повністю нові побудовані в с. Богодухівка  та с. Крутьки (відкритими залишаються питання благоустрою прилеглої території, підведення електропостачання та водопостачання тощо); капітальний ремонт та реставрація амбулаторії в с. Васютинці, де на сьогодні виконані роботи по заміні вікон, ремонту покрівлі, облаштуванню тротуарною плиткою і тривають роботи з утеплення зовнішніх стін фасаду будівлі; також завершується капітальний ремонт Центру первинної медичної допомоги в с. Гельмязів, де зроблена покрівля та проведені роботи з утеплення зовнішніх стін фасаду будівлі. Світлана Миколаївна також доповіла про роботи, що розпочаті у 2021 році по двох значимих об’єктах закладів освіти – добудова спортивної та актової зали у Драбівському НВК «Заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів ім. С.В. Васильченка – гімназія» та реконструкція незавершеної будівництвом будівлі критого басейну гімназії ім. С.Д. Скляренка в м. Золотоноша, які, відповідно до календарного графіку виконання робіт підрядними організаціями, планують завершити до 25 грудня поточного року.

Фото без описуФото без опису

Про стан якості питної води в населених пунктах району та порядок проведення проб води на фізико-хімічні та бактеріологічні дослідження поінформували присутніх в.о. завідувача Золотоніського відділення Золотоніського районного відділу ДУ «Черкаський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» Володимир Гончар та начальник Золотоніського районного управління ГУ Держпродспоживслужби в Черкаській області Володимир Карпенко, зазначивши, що фахівцями проведено мікробіологічні, санітарно-хімічні дослідження, за результатами яких більшість показників відповідають санітарно-гігієнічним нормам; в той же час питна вода на нітрати в районі не досліджується з липня 2019 року в зв’язку із відсутністю приладу спектрофотометра.

Фото без опису

Про підготовку до участі у проведенні командно-штабного навчання району та спеціально об’єктових навчань коротко доповів начальник відділу з питань цивільного заходу та оборонної роботи райдержадміністрації Олександр Савенков, зазначивши, що відповідно до регіонального плану основних заходів цивільного захисту на 2021 рік навчання з органами управління та силами цивільного захисту Золотоніської районної ланки територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту Черкаської області заплановані на 26-27 серпня поточного року.

Фото без опису

Про перебіг щеплення в Центрах та пунктах вакцинації, кількість проведених колективних щеплень на підприємствах, в організаціях району, кількість і види наявної вакцини тощо поінформувала директор Центру первинної медико-санітарної допомоги сімейної медицини Лариса Насальська.

Завершуючи апаратну нараду, Ірина Тернова надала ряд рекомендацій і завдань керівникам відділів апарату та структурних підрозділів райдержадміністрації, побажала присутнім гарного настрою та продуктивного робочого тижня.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь