26 липня під головуванням заступниці голови ОДА Лариси Кошової відбулася онлайн-нарада з питань організації навчання у закладах освіти у 2021/2022 навчальному році з урахуванням можливих загроз, пов’язаних з поширенням гострої респіраторної хвороби C

Дата: 28.07.2021 10:30
Кількість переглядів: 187

26 липня під головуванням заступниці голови ОДА Лариси Кошової відбулася онлайн-нарада з питань організації навчання у закладах освіти у 2021/2022 навчальному році з урахуванням можливих загроз, пов’язаних з поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-Co V-2.

Участь у нараді також взяли начальник Управлінняосвіти і науки ОДА Валерій Данилевський, начальник Управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області Володимир Папач, заступник начальника Управління освіти і науки ОДА Оксана Сімушіна, заступник начальника Управління – начальник відділу організації надання медичної допомоги дорослому населенню, матерям та дітям Управління охорони здоров’я ОДА Тетяна Бондар, ректор Комунального навчального закладу «Черкаський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних працівників Черкаської обласної ради» Наталія Чепурна.

Відкриваючи роботу наради, Лариса Кошова сформулювала ключові завдання, що стоять перед освітою Черкащини у розрізі епідситуації та підготовки до нового навчального року.

Звертаючись до присутніх, Валерій Данилевський розповів про особливості організації навчання у закладах освіти області у 2021/2022 навчальному році з урахуванням можливих загроз, пов’язаних з поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19.

«Наголошую, що у новому навчальному році у школах необхідно створити такі умови, які б забезпечили соціальне дистанціювання і правила гігієни з одного боку, а з іншого – доступність до якісної освіти. Відповідальність за організацію протиепідеміологічних заходів покладається на засновника – власника та керівника закладу освіти», – зазначив Валерій Вікторович.

Володимир Папач озвучив результати державного санітарного нагляду за дотриманням протиепідемічних вимог щодо недопущення поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19 у закладах освіти області.

Про стан вакцинації педагогічних працівників доповіла Тетяна Бондар.

Наталія Чепурна поінформувала про підготовку до навчального процесу в закладах освіти області в умовах пандемії.

Довідково:

Протягом 2020/2021 навчального року в закладах освіти області було виявлено хворих на COVID-19 1452 (1,2%) учні та 2822 (10,9%) педагогічні працівники. Перебувало на самоізоляції 15 878 учнів та 3940 педагогічних працівників.

На сьогодні, за оперативною інформацією провакциновано 20108 (48,2%) працівників освіти, планують щепитись ще понад 3 500 осіб.

За інформацією Управління освіти і науки Черкаської ОДА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь