На Золотоніщині тривають жнива – гаряча пора для хліборобів

Дата: 27.07.2021 16:49
Кількість переглядів: 407

Фото без опису

Цьогоріч на Золотоніщині жнивна кампанія, з огляду на кліматичні умови та розвиток озимих культур, розпочалася дещо пізніше ніж торік – 8 липня (минулого року жнива стартували 26 червня). Після минулого неврожайного та важкого року тепер особливо чекаємо новин із полів.

Всі сільськогосподарські підприємства Золотоніського району вчасно підготували техніку та паливно-мастильні матеріали до збирання ранніх зернових, зернобобових та технічних культур.

Фото без описуЗгідно з оперативними даними,  станом на 21 липня 2021 року повністю зібрані площі озимого ячменю із середньою урожайністю 46,2 ц/га. Озимої пшениці зібрано на 38 % від площі посіву, середня урожайність склала 53, 9 ц/га;  ярого ячменю зібрано 61% від площі посіву, середня урожайність – 44,7 ц/га; гороху зібрано на 83,3% від площі посіву із середньою урожайністю  31,1 ц/га.

Фото без описуЗараз сільгосппідприємства проводять заготівлю сіна та сінажу для потреб тваринництва.

Фото без описуВелика подяка керівникам господарств, кожному комбайнеру, трактористу, механізатору і усім-усім, хто працював і працює на ланах Золотоніщини. Завдяки вам ми знаємо, що наступний рік проведемо із хлібом. Особливо успішно жнивна кампанія проведена у ПСП «Плешкані», СТОВ «АФ «Маяк», ТОВ «АГРОКО» (Чорнобаївщина), агрофірмі «Великий Хутір» (Драбівщина).

Збирання ранніх зернових, зернобобових і технічних культур завершується. Золотоніський район бере участь у мільйонному зборі Черкащини. Наша частка збіжжя буде вагомою у цьому мільйоні.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь