30 серпня Міжнародний Рух Червоного Хреста і Червоного Півмісяця долучається до відзначення Міжнародного дня зниклих безвісти

Дата: 17.06.2021 16:34
Кількість переглядів: 395

Фото без опису

Кожного року 30 серпня Міжнародний Рух Червоного Хреста і Червоного Півмісяця долучається до відзначення Міжнародного дня зниклих безвісти. У цей день у багатьох країнах проводяться заходи, які покликані зберігати пам’ять про тих, чия доля досі невідома. Сотні тисяч людей, чиї рідні зникли безвісти – в усіх куточках світу, незнайомі між собою, але з однаковим болем – 30 серпня розділяють свій біль, підтримують один одного та разом плекають надію.Фото без опису

Червоний Хрест України 30 серпня нагадує про право членів родин зниклих безвісти знати про долю близьких – це одне з головних положень міжнародного гуманітарного права і прав людини. Воно діє незалежно від того, коли та за яких обставин людина зникла безвісти: під час війни, збройного конфлікту, стихійного лиха чи під час міграції. Не можна забувати про цих людей. Адже досить часто вони відчувають себе покинутими і самотніми в своєму горі. Родини безвісти зниклих протягом багатьох років несуть в собі спогади про своїх близьких та прагнуть ділитися ними з іншими людьми. Нерідко вони відчувають полегшення лише від того, що їх вислухали, зрозуміли їх втрату і їхні труднощі. Родинам вкрай необхідна довгострокова підтримка, щоб подолати труднощі емоційного та психологічного характеру і знову почати контролювати своє життя.  Тому ми намагаємось підтримувати постійний зв’язок з членами родин зниклих безвісти, обмінюватись новинами у пошуковій справі, дізнаватись про потреби родин, їх проблеми та шляхи вирішення.

 Протягом 2018-2020 років Службою розшуку, було отримано 6 668 письмових звернень з розшуку. В цей період розпочато роботу по 1 925 новим розшуковим справам.  5 923 громадян, які звернулися електронною поштою та телефоном, отримали роз’яснення та консультації.  У 2018-2019 рр. робота по 2 075 розшуковим справам закінчена, в тому числі, 575 громадян отримали від Червоного Хреста позитивний результат.

З початку збройного конфлікту в Україні і станом на кінець 2019 року до Служби розшуку ТЧХУ звернулися 905 громадян, які втратили зв’язок з рідними через події на сході України – по запитах зареєстровано 859 розшукових справ. Робота по 678 справах закінчена, в тому числі, 154 – у зв’язку із звільненням та возз’єднанням з родиною; 113 – у зв’язку із загибеллю та похованням родиною; по 149 справах вдалося відновити зв’язок з рідними на непідконтрольній українській владі території за допомогою волонтерів та співробітників Луганської та Донецької обласних організацій ТЧХУ.

Співробітники та волонтери Червоного Хреста України з різних куточків країни долучились до флешмобу «#Мипоруч #ЗникліБезвісти #Правознати з нагоди Дня зниклих безвісти» – фотопідтримки родин зниклих безвісти з відповідними хештегами.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь