«Зернова ініціатива»: експортовано перший мільйон тонн українського продовольства

Дата: 29.08.2022 14:56
Кількість переглядів: 194

За період з 1 серпня, коли було відправлено перше судно «зерновим коридором», з розблокованих українських портів «Одеса», «Чорноморськ» та «Південний» уже експортовано 1 млн тонн агропродукції.

За цей період з 3-х портів вийшли 44 судна, пунктами призначення яких є 15 країн світу.

«Менше ніж за місяць перший мільйон тонн українського продовольства в рамках «зернової ініціативи» відправлено на експорт. Для порівняння, практично стільки ж агропродукції сумарно було експортовано автотранспортом за період з березня цього року. Відзначу, що для експорту минулорічного та цьогорічного врожаю нам потрібно вийти на перевалку не менше ніж 3 мільйони тонн на місяць з трьох портів Великої Одеси. Вдячний нашим партнерам з ООН та Туреччини за співпрацю. Сподіваюсь, що ми разом не тільки збережемо існуючу динаміку, але й суттєво збільшимо обсяги перевалки. », — прокоментував Олександр Кубраков, Міністр інфраструктури України.

Нагадаємо, 22 липня в Стамбулі за пропозиції Організації Об’єднаних Націй Україна, Туреччина та Генеральний секретар ООН Антоніу Гуттереш підписали Ініціативу про безпечне транспортування зерна та продуктів харчування з українських портів «Одеса», «Чорноморськ» та «Південний».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь