В Україні арештували 12,4 млрд грн активів російського олігарха

Дата: 17.05.2022 14:21
Кількість переглядів: 123

Співробітники Бюро процесу економічної безпеки України, за керівництва Офісу Генерального прокурора, проводять досудове розслідування кримінального провадження,   за фактом легалізації майна, одержаного злочинним шляхом.

За даними слідами, російськими олігархами та бізнесменами через підконтрольні гірські компанії та належним їм банківським установам, до війни та продовження збройної агресії рф проти України легалізували активність цих компаній на загальну суму 1,1 млрд грн.

Використовуючи схему із фіктивними правочинами, російські олігархи з бізнесменами намагалися уникнути можливих негативних наслідків у вигляді накладення санкцій та примусового залучення прав власності, передбачених законодавством України. У подальшому вони вивели частини активів з банківської системи України. Як повідомлялося раніше, за рішенням суду, на інших частинах, загальною сумою майже півмільярда гривень, було накладено нарешті.

Детективи БЕБ також встановили, що підприємство-нерезидент використовує рахунок у цінних паперах, відкритих у фінансовій установі. Наразі є підставою вважати, що цінні папери, які містяться в обліковому записі, здійснюється шляхом використання фіктивних правочинів, відповідно до них є  речовими доказами.

Рішенням суду  накладено арешт на активи кіпрських компаній на загальну суму понад 12,4 млрд грн.

Досудове розслідування триває.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь